Pompoen, halloumi en chili omelet

40 MIN
4 personen
Pompoen, halloumi en chili omelet

Een lekker vegetarisch omelet voor de herfst met pompoen en halloumi, een witte kaas uit Cyprus. De chili geeft een extra pittige toets aan de eieren.

Ingrediënten

  • 500 g pompoen, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 chilipepers, fijngesnipperd
  • 220 g halloumi kaas, in plakjes
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 eiwitten, losgeklopt
  • 2 el olijfolie
  • 1 bosje munt, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de grill voor.
  2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak de halloumi een paar minuten aan elke kant goudbruin. Schep uit de pan en zet even opzij.
  3. Voeg nog een eetlepel olijfolie in de pan en bak de pompoen 10 minuutjes zacht. Voeg dan de chilipepers en de knoflook toe en laat nog 2 minuten stoven.
  4. Schep de halloumi terug in de pan. Strooi er de munt over. Houd wat van de munt apart voor de afwerking.
  5. Meng de eieren met de eiwitten en schenk ze over de groenten. Kruid bij met peper en zout. Laat 5 minuten verder bakken tot een omelet.
  6. Zet de pan nog 5 minuten onder de grill tot het omelet goud kleurt. Verdeel het omelet met halloumi en pompoen in porties en schep op de borden. Werk af met nog wat munt en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 328.93 kcal
Koolhydraten 15.78 g
waarvan suikers 8.89 g
Vet 22.35 g
waarvan verzadigd 8.46 g
Proteïnen 16.29 g
Vezels 1.54 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin