Ovenomelet met groenten en feta

40 MIN
4 personen
Ovenomelet met groenten en feta

Ingrediënten

  • 2 aubergines, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 4 trostomaten, in partjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 4 el halfvolle melk
  • 100 g feta, verkruimeld
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl gedroogde tijm
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Fruit de knoflook glazig in een beetje olijfolie. Strooi er de tijm bij. Voeg er de ui en de andere groenten bij. Laat 10 minuten stoven onder deksel. Schep af en toe om.
  3. Klop de eieren stevig op met de melk. Kruid met paprikapoeder, peper en zout.
  4. Schep de groenten in een ovenschaal. Schenk er de eieren bij. Bestrooi met de feta.
  5. Zet 20 minuten in de oven, tot de eieren gestold zijn. Laat eventueel nog wat bijkleuren onder de grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 273.21 kcal
Koolhydraten 16.71 g
waarvan suikers 9.75 g
Vet 15.15 g
waarvan verzadigd 5.76 g
Proteïnen 15.35 g
Vezels 6.73 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin