Shakshuka met spinazie en feta

20 MIN
2 personen
Shakshuka met spinazie en feta

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g spinazie
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl komijn
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 10 g bladpeterselie
  • 150 g feta
  • 2 bruin broodje
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Pers de knoflook. Was de spinazie en laat goed uitlekken.
  2. Verwarm de bruine broodjes in de oven.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg dan de knoflook, chilivlokken en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  4. Voeg de tomatenpuree, de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 2 minuten pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe en meng goed door de saus tot de spinazie geslonken is.
  5. Breek de eieren rondom in de pan, roer niet meer! Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  6. Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  7. Serveer met de fijngesneden peterselie, fetakruimels en bruin broodje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 723.46 kcal
Koolhydraten 41.66 g
waarvan suikers 10.72 g
Vet 45.1 g
waarvan verzadigd 16.55 g
Proteïnen 34.9 g
Vezels 10.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin