Shakshuka met spinazie en feta

20 MIN
2 personen
Shakshuka met spinazie en feta

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g spinazie
  • 1 kl chilivlokken
  • 1 kl komijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 eieren
  • 10 g peterselie
  • 50 g feta
  • 2 bruin broodje
  • 2 el olijfolie
  • 1 snufje suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui in plakjes en de paprika in blokjes. Pers het teentje knoflook. Was de spinazie.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een brede antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten aan op een zacht vuurtje. Voeg dan de knoflook, chilivlokken en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  3. Voeg de tomatenpuree, het blik tomatenblokjes, een snufje suiker, peper en zout toe en laat pruttelen op een zacht vuurtje. Voeg dan de spinazie toe en meng goed door de saus.
  4. Breek de 4 eieren rondom in de pan, roer niet meer! Zet een deksel op de pan, laat 5-7 minuten zachtjes garen.
  5. Snij ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  6. Serveer met de fijngesneden peterselie, fetakruimels en bruin broodje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 590.8 kcal
Koolhydraten 39.98 g
waarvan suikers 10.15 g
Vet 34.31 g
waarvan verzadigd 9.05 g
Proteïnen 27.49 g
Vezels 10.16 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin