Shakshuka met spinazie en feta

20 MIN
2 personen
Shakshuka met spinazie en feta

Shakshuka is een klassiek Midden-Oosters ontbijt, maar wie zegt dat je het niet als avondmaal mag eten, met een lekker krokant stukje brood erbij om te dippen?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bruin broodje
  • 1 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 g spinazie
  • 4 bio-eieren
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 2 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • ½ kl cayennepeper
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in halve ringen en de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  2. Verwarm de broodjes 8-10 minuten in een oven van 200 °C.
  3. Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan. Stoof de ui en paprika 5 minuten op een zacht vuur. Voeg dan de knoflook, cayennepeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt) en komijn toe en laat 2 minuten stoven.
  4. Voeg de tomatenblokjes, de suiker, peper en zout toe en laat 5 minuten pruttelen op een zacht vuur. Voeg dan de spinazie toe en meng goed door de saus tot de spinazie geslonken is.
  5. Maak kuiltjes in de tomatensaus en breek er de eieren in. Kruid de eieren met peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 5 minuten garen, tot het eiwit gestold is.
  6. Hak ondertussen de peterselie fijn en verkruimel de feta.
  7. Serveer de shakshuka met de fijngehakte peterselie, fetakruimels en een bruin broodje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 708.32 kcal
Koolhydraten 44.34 g
waarvan suikers 15.21 g
Vet 39.95 g
waarvan verzadigd 12.81 g
Proteïnen 33.65 g
Vezels 13.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin