Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree

40 MIN
2 personen
Vogelnestjes in de oven met aardappelpuree

Vogelnestjes zijn echt Vlaams culinair erfgoed. Een heerlijke gehaktbal met een eitje binnenin, met daarbij een lekkere tomatensaus en smeuïge aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 2 bio-eieren
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el paneermeel
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 tomaten
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 3 el melk
  • 1 kl suiker
  • snufje nootmuskaat
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een steelpannetje met water aan de kook en kook de eieren gedurende 8 minuten.
  2. Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  3. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water. Pel de hardgekookte eieren.
  4. Meng het gehakt met het paneermeel. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Rol er per persoon een gehaktbal van. Maak een kuiltje in de gehaktbal en verpak elk ei in een portie gehakt. Maak je handen vochtig en druk het gehakt goed aan zodat het niet openbarst tijdens het bakken. Zorg ervoor dat het ei mooi in het midden zit.
  5. Verhit de helft van de olijfolie in een grote antikleefpan en bak de vogelnestjes rondom aan. Leg ze in een ovenschaal en laat 20 minuten garen in de oven.
  6. Verhit de rest van de olijfolie in de pan en stoof de fijngesneden ui en knoflook aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg na 4 minuten de tomatenpassata toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout en eventueel een snuf suiker. Snij ondertussen de tomaten in 4, haal de pitjes eruit en snij in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
  7. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de boter, de melk, peper, zout en een snufje nootmuskaat toe. Meng goed.
  8. Voeg vlak voor het serveren de tomatenblokjes en de helft van de fijngehakte peterselie toe aan de saus, roer goed om. Halveer de vogelnestjes en serveer met de tomatensaus en de aardappelpuree. Werk af met de rest van de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 920.84 kcal
Koolhydraten 77.45 g
waarvan suikers 13.1 g
Vet 46.97 g
waarvan verzadigd 15.87 g
Proteïnen 43.16 g
Vezels 12.78 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin