Okonomiyaki met spek en wortelsalade

30 MIN
2 personen
Okonomiyaki met spek en wortelsalade

Okonomiyaki is een Japanse omelet met wittekool. Okonomi betekent letterlijk 'wat je wilt', en yaki 'gebakken'. Wij doen er prei en spek bij, lekker! Daarbij maken we een frisse wortelsalade en een origineel sausje. Geniet van deze Japanse ontdekking!

Ingrediënten

  • 200 g wittekool
  • 20 g gember
  • 1 prei
  • 3 bio-eieren
  • 4 plakjes gerookt spek
  • 2 wortelen
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sesamzaad
  • 1 el arachideolie
  • 100 ml melk
  • 4 el bloem
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 2 kl suiker
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Doe de wittekool in een kom en strooi er een flinke snuf zout over. Kneed goed met je handen. Dit gaat ervoor zorgen dat de kool zachter wordt. Schil en rasp de gember. Was en snij de prei in fijne ringen.
  2. Doe de eieren in een aparte grote kom en klop los. Voeg de bloem toe en roer los. Voeg nu de melk toe en roer opnieuw los. Kruid met peper. Voeg nu de wittekool, gember en prei toe. Schep om tot een egaal beslag.
  3. Halveer de plakjes spek. Verhit de arachideolie in een grote antikleefpan en voeg het beslag toe. Duw goed aan met een spatel. (tip: voor 3 en 4 personen bak je het beslag best in 2 pannen). Schik de plakjes spek bovenop het beslag. Laat 8-9 minuten garen op een matig vuur. Draai dan de omelet voorzichtig om door hem eerst op een snijplank of groot bord te schuiven en dan voorzichtig om te draaien terug in de pan. Laat opnieuw 8-9 minuten bakken op een matig vuur.
  4. Schil en rasp de wortelen. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe samen in een kom. Meng de sesamolie met de wittewijnazijn, de suiker en peper en zout. Meng deze dressing door de groenten en laat marineren.
  5. Meng de ketchup met de mayonaise en de sojasaus. Dit is de okonomiyakisaus.
  6. Schuif de okonomiyaki op een snijplank of groot bord met het spek naar boven en snij in spieën. Druppel er de okonamiyakisaus over. Serveer er de wortelsalade bij en werk af met sesamzaadjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 891.6 kcal
Koolhydraten 51.42 g
waarvan suikers 29.21 g
Vet 57.23 g
waarvan verzadigd 20.03 g
Proteïnen 30.7 g
Vezels 12.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin