Salade Lyonnaise

25 MIN
4 personen
Salade Lyonnaise

Een salade Niçoise kent iedereen, maar wat dacht je van deze originele salade Lyonnaise, met bacon, croutons, een gepocheerd ei en een heerlijke dressing?

Ingrediënten

  • 8 sneetjes bacon
  • 1 stokbrood
  • ½ krop krulsla
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 4 eieren
  • 2 kl mosterd
  • 5 ml wijnazijn
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1 el boter
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Bak de bacon knapperig in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier. Snij in stukjes.
  2. Snijd het brood in blokjes. Rooster ze goudbruin in een pan met boter.
  3. Maak een dressing met de olijfolie, de witte wijnazijn en de mosterd. Klop tot een gladde dressing en kruid met peper en zout.
  4. Pocheer de eieren. Breng hiervoor een pan met water aan de kook en voeg er een scheutje wijnazijn aan toe. Breek elk ei apart in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het kokende water door erin te roeren. Laat het ei erin glijden en kook 2 minuten tot het eiwit gestold is. Herhaal dit met de 3 andere eieren.
  5. Verdeel de sla over de borden. Leg hierop de stukjes bacon, sjalot en croutons. Werk af met de dressing en een gepocheerd ei.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 537.54 kcal
Koolhydraten 38.42 g
waarvan suikers 1.56 g
Vet 35.31 g
waarvan verzadigd 10.4 g
Proteïnen 17.79 g
Vezels 3.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin