Frittata met courgette en chorizo

25 MIN
2 personen
Frittata met courgette en chorizo

Een beetje Spaans, een beetje Italiaans en een beetje van bij ons! Ontdek deze heerlijke frittata met chorizo, plakjes courgette en een kaaskorstje. Daarbij komt een frisse salade die alle smaken mooi in balans brengt. Een heerlijke doordeweekse maaltijd!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 100 g chorizo, stuk
  • 4 bio-eieren
  • 40 g gratinkaas
  • ½ sjalot
  • 2 little gems
  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl wittewijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de courgette in de lengte in 2 en snij in plakjes (halve maantjes). Snij de chorizo in blokjes.
  2. Breek de eieren in een kom en klop los. Voeg de courgette en chorizo toe, kruid met peper en zout. Meng voorzichtig door elkaar.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan (die ook in de oven mag) en schenk het eimengsel in de pan. Strooi er de gratinkaas over. Draai het vuur laag, zet een deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes garen. Verwarm de grill van de oven voor.
  4. Snij ondertussen de sjalot heel fijn en doe in een kommetje. Doe er de mosterd, de wittewijnazijn bij en peper en zout. Meng goed door elkaar en doe er dan de extra vierge olijfolie bij. Meng goed tot een homogene dressing.
  5. Maak de blaadjes van de little gem los.
  6. Controleer of de frittata gaar is. Zet nog 2 minuten onder de grill van de oven.
  7. Laat de frittata voorzichtig op een groot bord glijden. Snij in spieën en serveer met de little gem en de dressing.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 579.21 kcal
Koolhydraten 9.78 g
waarvan suikers 8.09 g
Vet 45.45 g
waarvan verzadigd 15.36 g
Proteïnen 33.15 g
Vezels 2.93 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin