Bolognaise schotel met spiegelei

40 MIN
4 personen
Bolognaise schotel met spiegelei

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 3 wortelen, in kleine blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • ½ ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 4 eieren
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 3 takjes rozemarijn, fijngehakt
  • 2 el bladpeterselie
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan. Bak de knoflook met de ui glazig. Voeg dan de chilipeper, de wortels en de rozemarijn toe. Roerbak 10 minuten.
  2. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg dan de tomatenblokjes toe, kruid af met paprikapoeder, peper en zout en laat 20 minuten sudderen.
  3. Verwarm de oven voor op 200° C.
  4. Giet de bolognaisesaus in een ovenschaal. Maak er vier holletjes in met behulp van een lepel en laat hier de eitjes in glijden. Kruid bij met peper en zout.
  5. Zet de ovenschaal in de oven en bak 10-12 minuten gaar. Garneer met de peterselie en verdeel over 4 borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 430.17 kcal
Koolhydraten 14.48 g
waarvan suikers 7.34 g
Vet 27.86 g
waarvan verzadigd 8.23 g
Proteïnen 29.49 g
Vezels 5.56 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin