Shakshuka ovenschotel met zoete aardappel, feta en koriander

40 MIN
2 personen
Shakshuka ovenschotel met zoete aardappel, feta en koriander

Shakshuka kent iedereen ondertussen al wel. Dat zalige Midden-Oosters stoofpotje met eitjes in gegaard. Wist je dat je het ook in de oven kan klaarmaken? Je roostert eerst de groenten in de oven en voegt dan de tomatensaus en de eitjes toe. Nog even opnieuw in de oven en klaar! Hoe origineel en gemakkelijk is dat?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 100 g feta
  • 10 g koriander
  • 4 bio-eieren
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snij de ui in halve ringen en de rode paprika in blokjes. Pers de knoflook. Schil en snij de zoete aardappel in blokjes.
  3. Neem een brede ovenschaal (of een bakplaat met opstaande rand) en schik hierop de zoete aardappelblokjes, de uiringen en paprikablokjes. Strooi er de komijn over. Voeg de olijfolie en de geperste knoflook toe. Kruid met peper en zout. Schep goed om en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Haal de ovenschotel of bakplaat uit de oven. Giet er de tomatenblokjes in blik over. Schep goed om. Zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  5. Verkruimel de feta en pluk de blaadjes koriander.
  6. Haal de ovenschotel of bakplaat uit de oven. Maak per persoon 2 kuiltjes in de saus en breek er telkens een ei in. Kruid de eieren met peper en zout. Zet opnieuw 9-10 minuten in de oven.
  7. Haal de ovenschotel of bakplaat uit de oven en schep over op borden. Werk af met koriander en feta en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 564.92 kcal
Koolhydraten 29.5 g
waarvan suikers 12.6 g
Vet 37.06 g
waarvan verzadigd 12.25 g
Proteïnen 25.67 g
Vezels 7.99 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin