Op de 15gram.be redactie zijn wij echt flexitariërs, dus af en toe vegan eten komt zeker ook aan bod! Wat we bewonderen, is de creativiteit die onze vegan vrienden op het bord brengen! Ondertussen zijn er zoveel originele plantaardige gerechten! Om World Vegan Day te vieren, laten we ons inspireren door de wereldkeuken. Test het vooral eens uit, en je zal merken: dit zijn heerlijke, volwaardige én voedzame maaltijden!
Tenslotte nog een leuk weetje: bij Foodbag.be kan je elke week uit 3 vegan gerechten kiezen!
Hummus met geroosterde groenten, koriander, munt en noten
Hummus is een Libanese lekkernij op basis van kikkererwten die je eenvoudig zelf kan maken. Je kan er in smaak ook oneindig mee variëren. We gaan voor de klassieke versie, gecombineerd met geroosterde groenten, verrassend vullend! Geniet ervan! Deze topper kan je deze week bij Foodbag.be bestellen!
Biryani met gepaneerde oesterzwam, rijst, rozijnen en amandelschilfers
In maart vieren we veggie!Dit klassiek Indiaas gerecht wordt vaak met lam of kip gegeten. Maar eerlijk? Deze gepaneerde oesterzwam vinden we veel lekkerder! Bekijk recept
KFC: Korean Fried Cauliflower
KFC, dan denk je misschien aan 'Kentucky Fried Chicken', maar de Koreanen hebben het zich toegeëigend met 'Korean Fried Chicken'. Nu gaan wij nog een stapje verder, en hebben een vegan versie gemaakt met 'drumsticks' van bloemkool. Verrassend, pittig en dus helemaal plantbased. Een perfecte manier om kennis te maken met de Koreaanse keuken! Bekijk recept
Broodje banh mi met tofu, rijst, groentjes en srirachasaus
Dit is niet zomaar 'een broodje'. Een bahn mi is een Vietnamese versie van een baguette, boordevol smaak. Denk aan: gember, sriracha, limoen, lente-ui enz. Begin je al te watertanden? Wij anders wel! Bekijk recept
Sushi rolls met rijstpapier
Dit receptje is een heerlijke fushion tussen Japanse sushi en Vietnamese springrolls. Lekker krokant aan de buitenkant, met een heerlijke vegan sushivulling (uiteraard kan je ook experimenteren met andere vullingen)! Een zalige lunch. Check onze social media ook om te zien hoe je ze gemaakt in een handig filmpje! Bekijk recept
Pasta al funghi met cashewnoten en haverroom
Het ultieme comfortfood in de herfst! Wie is het met ons eens? Vergeet niet om de champignons goed te kruiden met flink wat zwarte peper en zout, dan komen hun smaken nog meer naar boven. Gebruik haverroom om er een volledig vegan gerecht van te maken! Bekijk recept
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree en gebakken witloof
Een klassieker, maar dan in vegan jasje? Het kan! Tegenwoordig vind je hele lekkere alternatieven, zoals de vegan cordon bleu van Greenway, op basis van knolselder. Moet je eens proberen, in combinatie met pastinaakpuree en gebakken witloof. Een overvloed aan heerlijke groenten! Bekijk recept
Vegan spaghetti 'nduja' met wortel en basilicum
Nduja is een pittige smeerbare worst uit Calabrië die zich perfect leent als basis voor pastasaus. We maken deze veggieversie met zongedroogde tomaten, chilipeper, miso en rode wijnazijn. De originele versie zal ons een worst wezen ;-). Bekijk recept
Pasta pesto met champignons en veggie kebab
Wist je dat je ook zonder kaas een heerlijke pesto op tafel kan toveren? Het geheim zit 'm in de edelgistvlokken (vlokken van gedroogde gist). Die voegen een subtiel vegan kaassmaakje toe en zorgen voor de juiste consistentie. Proef het vooral zelf in deze originele vegan pasta pesto! Bekijk recept
Vegan zwarte woud glaasjes
Dit smakelijke vegan dessert werd geïnspireerd op de zwarte woud taart. De laagjes smeuïge chocolademousse gemaakt van avocado, bananen en dadels worden afgewisseld met kersen en kokosroom. Feestelijk genieten en niet-vegans zullen het waarschijnlijk niet eens merken! Bekijk recept