Vegan cordon bleu met pastinaakpuree en gebakken witloof

35 MIN
2 personen
Vegan cordon bleu met pastinaakpuree en gebakken witloof

Een klassieker, maar dan in vegan jasje? Het kan! Tegenwoordig vind je hele lekkere alternatieven, zoals de vegan cordon bleu van Greenway, op basis van knolselder. Moet je eens proberen, in combinatie met pastinaakpuree en gebakken witloof. Een overvloed aan heerlijke groenten!

Ingrediënten

  • 1 kleine pastinaak
  • 500 gr bloemige aarappelen
  • 2 stronkjes witloof
  • 2 takjes tijm
  • 25 gr pecannoten
  • 2 vegan cordon bleus (bijv. van Greenway)
  • olijfolie
  • boter
  • 1 kl honing/zoetstof

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de pastinaak en aardappelen in stukken van zo’n 3 cm (schillen hoeft niet).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot op middelhoog vuur en stoof de pastinaak kort aan. Voeg de aardappelblokjes toe en roerbak 1-2 min. Zet het geheel vervolgens net onder water met een snuif zout. Kook zo’n 15-20 min., tot de aardappelen en pastinaak mooi gaar zijn.
  3. Halveer het witloof en verwijder de harde kern. Verhit een scheutje olijfolie of plantaardige boter in een pan en leg er de stronkjes in, met de snijkant naar beneden. Hak de tijm fijn en voeg bij het witloof. Bak op middelhoog vuur aan. Voeg eventueel wat plantaardige zoetstof en een scheutje water toe zodat het witloof kan karamelliseren (zie tip).
  4. Hak intussen de pecannoten en rooster goudbruin in een pan zonder vetstof.
  5. Giet de aardappelen en pastinaak af en stamp met een klontje plantaardige boter tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.