Pasta al funghi met cashewnoten en haverroom

25 MIN
2 personen
Pasta al funghi met cashewnoten en haverroom

Het ultieme comfortfood in de herfst! Wie is het met ons eens? Vergeet niet om de champignons goed te kruiden met flink wat zwarte peper en zout, dan komen hun smaken nog meer naar boven. Gebruik haverroom om er een volledig vegan gerecht van te maken!

Ingrediënten

  • 200 gr fettuccini
  • 200 gr champingonmix
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml haverroom
  • 25 gr cashewnoten
  • olijfolie
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructie op de verpakking.
  2. Snijd de champignons in 4, grotere exemplaren in 6. Verhit een scheutje olijfolie in een pot en bak de champignons 6-8 min. op hoog vuur. Pers de knoflook erbij. Kruid met zout en flink wat zwarte peper. Voeg de haverroom toe (zie tip) en breng op smaak met zout en zwarte peper. Laat nog 5 min. pruttelen op zacht vuur.
  3. Hak de cashewnoten grof en rooster goudbruin in een pan zonder vetstof.
  4. Schep de pasta onder de saus. Werk af met de cashewnoten. Smakelijk!
  5. TIP: Voeg een scheutje witte wijn toe voor extra smaak.