Sushi rolls met rijstpapier

30 MIN
2 personen
Sushi rolls met rijstpapier

Dit receptje is een heerlijke fushion tussen Japanse sushi en Vietnamese springrolls. Lekker krokant aan de buitenkant, met een heerlijke vegan sushivulling (uiteraard kan je ook experimenteren met andere vullingen)! Een zalige lunch. Check onze social media ook om te zien hoe je ze gemaakt in een handig filmpje!

Ingrediënten

  • 4 vellen (volkoren) rijstpapier
  • 2 vellen nori (zeewier)
  • 100 gr sushirijst (gaar)
  • 100 gr tofu
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mushroom sauce
  • 2 wortelen
  • 2 minikomkommers
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 10 gr koriander
  • 4 el sesammayonaise (of gewone mayonaise gemengd met wat sesamolie)
  • 4 el sesamzaad (zwart en wit)
  • 4 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 kl honing
  • ½ chilipeper
  • 1 lente-ui
  • plantaardige olie
  • 1 el maïszetmeel

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Prepareer alle ingrediënten voor de vulling. Snij de wortel in fijne reepjes. Snij de komkommer in balkjes. Knip de norivellen in 6 gelijke vierkanten (ongeveer 4 op 5 cm). Schil de avocado en snij in plakjes, besprenkel met wat limoensap. Pluk de blaadjes koriander. Snij de tofu in plakken.
  2. Verhit wat olie in een antikleefpan en voeg de tofuplakken toe. Bak ze 2-3 minuten per kant. Schenk er dan 2 el sojasaus en 2 el mushroomsauce bij en laat even inkoken tot de saus rond de tofu kleeft.
  3. Meng het maïszetmeel met 6 el water en schenk in een diep bord.
  4. Dompel 1 vel rijstpapier kort onder in het diep bord, tot het rijstvel buigzaam wordt. Leg het op een houten snijplank. Leg hierop een velletje nori, daarop de rijst, plakjes tofu, komkommerreepjes, wortelreepjes, plakjes avocado, blaadjes koriander, wat sesammayonaise en tenslotten nog een stukje nori. Zorg dat je met de ingrediënten mooi binnen het vlak van de nori blijft. Vouw het rijstpapier dicht en haal het door de sesamzaadjes. Herhaal met de rest van de ingrediënten tot je 2 rolls per persoon hebt.
  5. Verhit wat olie in een antikleefpan en leg de rolls erin. Bak 2-3 minuten per kant.
  6. Maak een dipsaus: Snij de lente-ui in ringen. Snij de chilipeper in ringen. Meng 4 el sojasaus met 1 el sesamolie, een kneepje limoensap, 1 kl honing, de lente-ui en chilipeper.
  7. Serveer de sushi rolls met de dipsaus en werk af met extra lente-ui en korianderblaadjes.