Hummus met geroosterde groenten, koriander, munt en noten

50 MIN
2 personen
Hummus met geroosterde groenten, koriander, munt en noten

Hummus is een Libanese lekkernij op basis van kikkererwten die je eenvoudig zelf kan maken. Je kan er in smaak ook oneindig mee variëren. We gaan voor de klassieke versie, gecombineerd met geroosterde groenten, verrassend vullend! Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 1 gele biet
  • 1 rode biet
  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 kl komijn
  • 400 gr kikkererwten (blik)
  • 3 el tahin
  • 1 teentje knoflook
  • ½ citroen
  • 1 el witte wijnazijn
  • 10 gr munt
  • 75 gr notenmengeling
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • 1 kl honing
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de biet en zoete aardappel en snijd in gelijke blokjes. Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, de komijn, zout en zwarte peper. Schuif zo'n 30-35 min. in de oven.
  2. Hummus: laat de kikkererwten uitlekken. Mix in een blender of met een staafmixer de helft van de kikkererwten en enkele eetlepels van het vocht samen met de tahin, knoflook, een kneepje citroensap en scheutje olijfolie tot een smeuïge hummus. Proef en breng op smaak met extra citroensap, zout en zwarte peper (zie tip).
  3. Meng de overige kikkererwten met het paprikapoeder. Rooster de laatste 15 min. mee in de oven.
  4. Dressing: meng de witte wijnazijn met een goeie scheut olijfolie en de plantaardige zoetstof of honing tot een gladde dressing. Kruid met zout en zwarte peper.
  5. Hak de munt fijn. Rooster de notenmengeling goudbruin in een pan zonder vetstof.
  6. Haal de groenten en kikkererwten uit de oven. Schep een goeie lepel hummus op een bord. Schep de geroosterde groenten erbovenop en werk af met de dressing, notenmengeling en fijngehakte munt. Smakelijk!
  7. TIP: Mix een scheutje ijskoud water mee voor extra smeuïge hummus.