Vegan zwarte woud glaasjes

180 MIN
4 personen
Vegan zwarte woud glaasjes

Dit smakelijke vegan dessert werd geïnspireerd op de zwarte woud taart. De laagjes smeuïge chocolademousse gemaakt van avocado, bananen en dadels worden afgewisseld met kersen en kokosroom. Feestelijk genieten en niet-vegans zullen het waarschijnlijk niet eens merken!

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • 3 bananen, rijpe
  • 3 el cacaopoeder
  • 2 dadels
  • ¼ kl kaneel
  • 400 ml kokosmelk, uit de koelkast
  • 2 el ahornsiroop
  • 200 g kersen, diepvries
  • 50 g chocoladeschilfers

BEREIDING

  1. Snij de rijpe bananen in plakjes en vries ze 3u op voorhand in. Zet de kokosmelk in de koelkast. Laat de kersen ontdooien in een vergiet.
  2. Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe in een blender, samen met de diepgevroren bananen, het cacaopoeder, de kaneel en de ontpitte dadels. Mix tot een egale mousse.
  3. Gebruik het romige deel van de kokosmelk. Klop die op met een mixer en voeg de ahornsiroop toe.
  4. Schep laagjes chocolademousse, kokosroom en kersen in glaasjes. Werk af met chocoladeschilfers en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 573.4 kcal
Koolhydraten 46.39 g
waarvan suikers 41.23 g
Vet 37.96 g
waarvan verzadigd 24.34 g
Proteïnen 7.77 g
Vezels 10.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin