Biryani met gepaneerde oesterzwam, rijst, rozijnen en amandelschilfers
35 MIN
2 personen
In maart vieren we veggie!Dit klassiek Indiaas gerecht wordt vaak met lam of kip gegeten. Maar eerlijk? Deze gepaneerde oesterzwam vinden we veel lekkerder!
Ingrediënten
25 gr rozijnen
15 gr amandelschilfers
½ butternut pompoen
20 gr verse gember
1 teentje knoflook
1 el tomatenpuree
paprikapoeder (naar smaak)
125 gr volkoren rijst
250 gr oesterzwammen
olijfolie
1 el kurkuma
100 gr bloem
50 ml melk/plantaardige melk
1 kl suiker
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Laat de rozijnen wellen in een kommetje lauwwarm water. Rooster de amandelschilfers in een pan zonder vetstof. Snijd de pompoen in stukjes van 1-2 cm.
Rasp de gember tot je ongeveer 1 kl per persoon hebt. Pers de knoflook. Meng in een kommetje de gember samen met de knoflook, tomatenpuree, kurkuma en paprikapoeder.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de kruidenmengeling samen met de pompoenblokjes op middelhoog vuur tot alle aroma's vrijkomen. Voeg de rijst toe en en roerbak nog 2 min. op hoog vuur. Voeg 200 ml water per persoon toe. Laat zo'n 25 min. zachtjes koken, tot de rijst beetgaar is. Schep de rozijnen onder de rijst en breng op smaak met zout en zwarte peper.
Crispy oesterzwammen: meng in een kommetje de bloem, plantaardige drink/melk, suiker, paprikapoeder, zout en zwarte peper (zie tip). Haal de oesterzwammen door het deeg. Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en laat goed heet worden. Bak de oesterzwammen in 1-2 min. per kant goudbruin.
Serveer de rijst met de gepaneerde oesterzwammen. Werk af met de amandelschilfers. Smakelijk!
TIP: Voeg eventueel een extra scheutje melk of water toe als het mengsel te dik is.