Veggie schnitzel met prei-roomsaus, aardappelwedges en geroosterde wortel
35 MIN
2 personen
Een heerlijk vegetarisch gerechtje dat toch aanvoelt als comfort food! Verras je tafelgenoten met dit heerlijke bordje bomvol groenten.
Ingrediënten
400 gr vastkokende aardappelen
3 wortelen
10 gr rozemarijn
½ gele ui
1 stengel prei
200 ml haverroom
2 veggie schnitzel, bijv. van GreenWay
½ kl gedroogde tijm
olijfolie
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
Snijd de aardappel in wedges en de wortel in schuine plakjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met enkele takjes rozemarijn, een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de aardappel goudbruin kleurt.
Snipper de ui fijn. Snijd de prei in ringen van 1 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig op middelhoog vuur. Voeg de prei en tijm toe en bak zo'n 6-8 min. Blus met de haverroom (zie tip). Verlaag het vuur en laat sudderen. Proef en breng op smaak met zout en veel zwarte peper.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de schnitzel in 5 min. langs beide kanten goudbruin.
Serveer de schnitzel met de gebakken aardappel en wortel. Werk af met de preiroomsaus. Smakelijk!
TIP: Voeg een schepje mosterd of sojasaus toe voor een rijkere saus.