Pasta pesto met champignons en veggie kebab

35 MIN
2 personen
Pasta pesto met champignons en veggie kebab

Wist je dat je ook zonder kaas een heerlijke pesto op tafel kan toveren? Het geheim zit 'm in de edelgistvlokken (vlokken van gedroogde gist). Die voegen een subtiel vegan kaassmaakje toe en zorgen voor de juiste consistentie. Proef het vooral zelf in deze originele vegan pasta pesto!

Ingrediënten

  • 15 gr pijnboompitten
  • 20 gr basilicum
  • 1 el edelgistvlokken
  • 75 gr rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 150 gr vegan kebab
  • 200 gr capellini pasta
  • 75 ml olijfolie
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta.
  2. Pesto: rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Mix in een blender of met een staafmixer de pijnboompitten met het basilicum, de edelgistvlokken, helft van de rucola, helft van de knoflook en de olijfolie tot een gladde pesto. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  3. Snijd de champignons in plakjes en hak de overige knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe stoofpot en laat goed heet worden. Schep de champignons in de pot. Bak 2 min. op hoog vuur, tot de champignons beginnen te 'piepen'. Kruid met flink wat zwarte peper. Verlaag het vuur, voeg de overige knoflook en vegan kebab toe en laat nog 4-5 min. bakken zonder deksel op de pot (zie tip).
  4. Kook de pasta in zo'n 3 min. al dente. Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht.
  5. Meng de pesto samen met een scheut kookvocht onder de pasta. Schep vervolgens ook de champignons en vegan kebab erbij. Werk af met de overige rucola. Smakelijk!
  6. TIP: Voeg een klein scheutje sojasaus toe voor een diepe en rijke smaak. Wees dan wel iets zuiniger met het zout.