Pasen is echt mijn favoriete feestdag. Bij ons thuis wordt dat ook altijd uitvoerig gevierd. Als kind ging ik met mijn zus in de tuin chocolade eieren rapen, zij de witte en ik de bruine. Daarna brunchten we met de hele familie. Eitjes rapen doen we niet meer maar elk jaar kijk ik uit naar een lekkere feestelijke paasbrunch, liefst met een gele knipoog!

Een zachtgekookt eitje met asperges in pancetta
Een zachtgekookt eitje met asperges in pancetta


Elk jaar is er een paasbrunch bij mijn mama en dan nog liefst op het terras in de zon (als het weer het toelaat). We maken er altijd een echt eetfestijn van. We starten rond een uur of 11 en eten dan tot in de late namiddag. Het is een moment waarop ik samen met mijn mama kook en helemaal los ga in het paasthema. Zo houden we wel van gele knipoog. We kiezen dan voor een geel tafellaken met gele servetten en ook in onze gerechtjes kiezen we voor geel of voor eitjes. Heerlijk is dit zachtgekookt eitje met asperges in pancetta!

Mango bellini
Mango bellini


We beginnen altijd met een heel uitgebreid aperitief. Daar horen bubbels bij en vers fruitsap. Maar ik vind het altijd fijn om de drankjes een beetje te pimpen. Neem nu een lekkere mango bellini of een sapje met mango en ananas als alcoholvrij alternatief. Lekker en ze zijn nog geel ook!

Geel sapje met mango en ananas
Geel sapje met mango en ananas


Bij het aperitief serveren we dan heel wat hapjes, die meteen ook als voorgerecht dienen. Zalm, asperges en eitjes zijn klassieke ingrediënten die we elk jaar opnieuw gebruiken. We variëren wel in verschillende soorten gerechtjes. Ik zet hier enkele favorieten op een rijtje:

Zalm 'gravad lax' met rode biet
Zalm 'gravad lax' met rode biet


Wortelsoufflé
Wortelsoufflé


Lekkere aardappelwafeltjes met paling
Lekkere aardappelwafeltjes met paling


Gebakken courgette bloemen
Gebakken courgette bloemen


Krabcocktail
Krabcocktail


Na de hapjes kiezen we dan vaak voor een echte klassieker zoals lamsvlees. Deze rollade van lamsschouder en spinazie past bijvoorbeeld prima op een paasbrunch en is makkelijk om voor veel mensen te bereiden. Heerlijk met gebakken krieltjes met rozemarijn.

Rollade van lamsschouder met spinazie
Rollade van lamsschouder met spinazie


Afsluiten doen we altijd met een zelfgebakken taart en ja je raadt het al, die mag ook lekker geel zijn. Citroentaart vind ik echt een topper!

Een mooie gele citroentaart voor de paasbrunch af te sluiten
Een mooie gele citroentaart