Elk jaar is er een paasbrunch bij mijn mama en dan nog liefst op het terras in de zon (als het weer het toelaat). We maken er altijd een echt eetfestijn van. We starten rond een uur of 11 en eten dan tot in de late namiddag. Het is een moment waarop ik samen met mijn mama kook en helemaal los ga in het paasthema. Zo houden we wel van gele knipoog. We kiezen dan voor een geel tafellaken met gele servetten en ook in onze gerechtjes kiezen we voor geel of voor eitjes. Heerlijk is dit zachtgekookt eitje met asperges in pancetta!
We beginnen altijd met een heel uitgebreid aperitief. Daar horen bubbels bij en vers fruitsap. Maar ik vind het altijd fijn om de drankjes een beetje te pimpen. Neem nu een lekkere mango bellini of een sapje met mango en ananas als alcoholvrij alternatief. Lekker en ze zijn nog geel ook!
Bij het aperitief serveren we dan heel wat hapjes, die meteen ook als voorgerecht dienen. Zalm, asperges en eitjes zijn klassieke ingrediënten die we elk jaar opnieuw gebruiken. We variëren wel in verschillende soorten gerechtjes. Ik zet hier enkele favorieten op een rijtje:
Na de hapjes kiezen we dan vaak voor een echte klassieker zoals lamsvlees. Deze rollade van lamsschouder en spinazie past bijvoorbeeld prima op een paasbrunch en is makkelijk om voor veel mensen te bereiden. Heerlijk met gebakken krieltjes met rozemarijn.
Afsluiten doen we altijd met een zelfgebakken taart en ja je raadt het al, die mag ook lekker geel zijn. Citroentaart vind ik echt een topper!