Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

10 MIN
4 personen
Zachtgekookt eitje met asperges in pancetta

Ook bij het ontbijt krijgen asperges een heerlijke rol: als schattige soldaatjes met een krokant stukje pancetta rond, om in een eitje te doppen!

Ingrediënten

  • 12 plakjes pancetta
  • 12 witte asperges, geschild
  • 4 eieren
  • 1 el olijfolie
  • peper

BEREIDING

  1. Kook de asperges gaar in gezouten water gedurende 10-12 minuten (afhankelijk van de dikte). Schep ze uit het water en laat uitlekken. Wikkel elke afgekoelde asperge in een plakje pancetta. Grill ze 1 minuut aan elke kant in de olijfolie.
  2. Breng water aan de kook. Kook hierin de eieren in 4-5 minuten zacht.
  3. Plaats de eitjes in een eierdopje en serveer met de gegrilde asperges. Kruid af met peper.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 293.67 kcal
Koolhydraten 1.41 g
waarvan suikers 0.54 g
Vet 25.92 g
waarvan verzadigd 7.88 g
Proteïnen 14.09 g
Vezels 1.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin