Ei benedict met groene asperges

30 MIN
4 personen
Ei benedict met groene asperges

Een heerlijke combo is ei benedict met groene asperges en frisse gerookte zalm. Zalig afgewerkt met een hollandaisesaus is dit een topper voor bij de brunch.

Ingrediënten

  • 200 g gerookte zalm
  • 4 sneetjes brood, geroosterd
  • 500 groene asperges
  • 1 bakje waterkers
  • 4 eieren
  • 1 scheutje azijn
  • 2 el bieslook, gesnipperd
  • peper en zout
  • Voor de saus

  • 1 eidooier
  • 30 ml witte wijn
  • 1 kl mosterd
  • 100 g boter, gesmolten

BEREIDING

  1. Spoel de asperges en snijd de houtachtige uiteindes weg. Kook ze 3 minuten gaar in gezouten water. Laat uitlekken en opdrogen. Snijd dan in schuine stukken.
  2. Beleg de sneetjes brood met een plakje zalm en verdeel er de asperges over.
  3. Breng in een diepe kookpot water aan de kook en schenk er de azijn bij. Breek de 4 eieren over kommetjes en pocheer ze ieders apart 3 minuten in het kokend water. Schep ze met een schuimspaan uit het water en schik over de sneetjes brood.
  4. Klop voor de saus de eidooier los met de wijn en de mosterd. Zet au bain-marie en schenk er de gesmolten boter bij. Blijf stevig opkloppen tot de saus bindt. Haal van het vuur en kruid bij met peper en zout.
  5. Lepel wat saus op het ei. Werk af met gesnipperde bieslook en een blaadje waterkers. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 776.48 kcal
Koolhydraten 37.45 g
waarvan suikers 24.02 g
Vet 39.39 g
waarvan verzadigd 16.92 g
Proteïnen 55.85 g
Vezels 29.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin