Wortelsoufflés

25 MIN
6 stuks
Wortelsoufflés

Soufflé, het lijkt een uitdaging, maar het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Probeer deze verrassende wortelsoufflés eens, met emmentalerkaas erbij.

Ingrediënten

  • 400 g wortelen, in blokjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 40 g emmentaler, in plakjes
  • 2 eieren, gesplitst
  • 1 el olijfolie
  • 20 g boter
  • 1 takje dragon, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Kook de wortelblokjes zacht in water.
  3. Stoof de uisnippers aan met de dragon in olijfolie. Schenk dit, samen met de wortels in een blender en mix fijn. Kruid met peper en zout en roer er de eidooiers door.
  4. Klop de eiwitten stijf en spatel ze eveneens door het wortelmengsel.
  5. Verdeel het mengsel over 6 ingevette soufflévormpjes. Leg in elk vormpje een plakje kaas.
  6. Zet de wortelsoufflés 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 127.65 kcal
Koolhydraten 5.29 g
waarvan suikers 4.46 g
Vet 9.11 g
waarvan verzadigd 3.89 g
Proteïnen 5.04 g
Vezels 2.91 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin