Gebakken courgette bloemen

20 MIN
4 personen
Gebakken courgette bloemen

Courgettebloemen zijn een delicatesse die slechts kort in het voorjaar te verkrijgen zijn. Ze worden gefrituurd & gevuld met een heerlijke ricottamengeling

Ingrediënten

  • 12 courgettebloemen
  • 1 ui, fijngehakt
  • 3 el bloem
  • 1 ei, losgeklopt
  • 250 g ricotta
  • 125 g parmezaan, geraspt
  • ½ l melk
  • 1 kl boter, gesmolten
  • 4 el olijfolie
  • 125 g amandelschilfers, fijngehakt
  • 1 el basilicum, fijngehakt
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwijder de steeltjes van de courgettebloemen en spoel ze voorzichtig. Droog af.
  2. Doe de ui, ricotta, parmezaan, amandelschilfers, basilicum, boter en peterselie in een kom en meng dit voorzichtig. Kruid met peper en zout.
  3. Maak een beslag van de melk met de bloem, het losgeklopte ei en 1 koffielepel olijfolie. Meng goed om en schenk over in een grote schaal. Haal er voorzichtig de courgettebloemen door. Bak ze meteen goudbruin aan in de rest van de olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Vul de courgettebloemen met het ricottamengsel.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 698.92 kcal
Koolhydraten 19.01 g
waarvan suikers 9.51 g
Vet 54.36 g
waarvan verzadigd 16.76 g
Proteïnen 32.31 g
Vezels 4.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin