Vaderdagontbijt

20 MIN
2 personen
Vaderdagontbijt

Shakshuka meets English breakfast! Als het voor Vaderdag is, mag het eens wat meer zijn. Verwen papa met dit lekker stevige ontbijtje!

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 50 g chorizo, in stukjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik witte boon
  • 1 sjalot, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ kl paprikapoeder, gerookt
  • ¼ kl komijn
  • ¼ kl cayennepeper
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • peterselie, gehakt
  • peper en zout
  • 1 stokbroodje

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit intussen de olijfolie op een matig vuur en voeg de sjalot en knoflook toe tot ze glazig zijn.
  2. Voeg het blik tomaten, de bonen, chorizo, paprika, komijn, cayennepeper en tomatenconcentraat toe. Laat 8 minuutjes zachtjes sudderen. Voeg indien nodig nog wat peper en zout toe.
  3. Doe het bonenmengsel in 2 ovenschoteltjes, maak een kuiltje in het midden en doe er een ei in. Zet in de oven en bak ongeveer 8-12 minuten. Hou de eitjes in het oog tot ze gaar zijn.
  4. Werk af met gehakte peterselie en serveer met een lekker stuk brood.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 605.14 kcal
Koolhydraten 64.18 g
waarvan suikers 5.12 g
Vet 22.7 g
waarvan verzadigd 6.53 g
Proteïnen 29.55 g
Vezels 17.9 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin