Smelt de helft van de boter in een kleine pan en voeg de bloem toe. Meng er geleidelijk aan de melk en room door en roer tot een dikke saus. Voeg er een snufje peper en zout aan toe.
Haal de pan van het vuur. Voeg de zalm en bieslook toe en schep er de roomkaas doorheen. Laat 15 minuten afgedekt afkoelen.
Roer er vervolgens de eidooiers doorheen en klop in een aparte kom de eiwitten tot pieken. Spatel deze voorzichtig door het zalmmengsel.
Smelt de rest van de boter in een grote ovenvaste pan op een matig vuur. Giet het mengsel in de pan zodra de boter schuimt. Zet het vuur op een laag pitje en bak de soufflé een paar minuten aan.
Zet de pan 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin ziet.
Snijd de soufflé in porties en serveer onmiddellijk.
Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.