Rollade van lamsschouder en spinazie

105 MIN
4 personen
Rollade van lamsschouder en spinazie

Deze lamsschouder vul je met een heerlijke mengeling van champignons, look en spinazie, en bak je dan mooi rosé. Een prachtige feestelijke rollade!

Ingrediënten

  • 1.2 kg lamsschouder
  • 350 g spinazie
  • 200 g paddenstoelen, in stukken
  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 8 teentjes knoflook, geplet
  • 50 ml mascarpone
  • 30 g boter
  • 30 ml olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 6 salieblaadjes
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Bak de sjalotsnippers en paddenstoelen 5 minuten in de helft van de olijfolie. Schep ze uit de pan en zet opzij.
  3. Smelt de boter in dezelfde pan en stoof hierin al roerend 1 minuut de spinazie. Kruid met nootmuskaat. Giet af en laat afkoelen.
  4. Kruid het vlees met peper en zout. Leg het met de vetzijde naar onder op een werkblad en leg er de rozemarijn op.
  5. Meng in een kom de spinazie met de paddenstoelen en sjalot. Overgiet met de mascarpone en kruid met peper en zout. Schenk dit over het lamsvlees. Rol het vlees op en bind samen met keukentouw.
  6. Leg het vlees in een braadslee en besprenkel met de rest van de olijfolie. Leg de teentjes knoflook en salieblaadjes erbij en laat het gerecht 1 uur 20 minuten braden in de oven. Overgiet het regelmatig met de jus.
  7. Haal het vlees in de oven en laat 15 minuten rusten. Snijd het nadien in plakjes en verdeel het over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 750.87 kcal
Koolhydraten 8 g
waarvan suikers 3.69 g
Vet 52.17 g
waarvan verzadigd 22.24 g
Proteïnen 63.22 g
Vezels 4.5 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin