Zalm 'Gravad lax' met rode biet

10 MIN
4 personen
Zalm 'Gravad lax' met rode biet

Zelf gravad lax, of gemarineerde rauwe zalm maken is helemaal niet moeilijk! Geef deze Zweedse klassieker een twist door te marineren met rode biet.

Ingrediënten

  • 500 g zalmfilet, zonder vel
  • 8 sneetjes roggevolkorenbrood
  • 1 rode biet, gekookt
  • 1 sinaasappel, geperst en geraspt
  • 40 g lichte roomkaas
  • 200 g suiker om te marineren
  • 2 el dille
  • 200 g zout om te marineren

BEREIDING

  1. Rasp de gekookte rode biet fijn in een kom. Voeg zowel de zeste als het sap van de sinaasappel toe. Meng daar nog de suiker en het zout bij en bekleed de zalmfilet volledig met de mengeling.
  2. Dek de zalm af met huishoudfolie en laat de vis een nachtje marineren in de koelkast.
  3. Haal de schotel uit de koelkast en snijd de zalmfilet in fijne reepjes. Toast het brood en smeer er de lichte roomkaas op. Bedek dit met de reepjes zalm en garneer met wat dille.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 440.55 kcal
Koolhydraten 29.14 g
waarvan suikers 16.72 g
Vet 21.8 g
waarvan verzadigd 4.95 g
Proteïnen 29.88 g
Vezels 6.3 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin