Koolsoepje met scampi's

35 MIN
4 personen
Koolsoepje met scampi's

Dit Aziatisch soepje met Chinese kool, gember en kokosmelk is pure verwennerij, zeker met de pittige gebakken scampi erbij.

Ingrediënten

  • 16 scampi's, gepeld en ontdarmd
  • 1 Chinese kool, in fijne reepjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 lente-uitje, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 2 cm gemberwortel, geschild en geraspt
  • ½ citroen, geperst
  • 1 kl tomatenpuree
  • 400 ml kokosmelk
  • 800 ml kippenbouillon
  • 2 el arachideolie
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Maak een marinade van de tomatenpuree, het citroensap, de paprikapoeder en de cayennepeper. Kruid af met peper en zout en dompel de scampi's hierin. Zet afgedekt in de koelkast.
  2. Verhit een eetlepel arachideolie in een pan. Fruit hierin de ui glazig en doe er de lente-uitjes en de knoflook bij. Voeg na enkele minuten de gemberwortel toe. Schep regelmatig om en laat even bakken. Voeg dan chinese koolreepjes en de wortelen toe en bak nog 5 minuten.
  3. Blus met de kippenbouillon. Breng de soep aan de kook en schenk er de kokosmelk bij. Laat 5 minuutjes sudderen.
  4. Bak de scampi's kort aan in een eetlepel hete arachideolie. Doe ze bij de hete soep en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 436 kcal
Koolhydraten 14.86 g
waarvan suikers 4.65 g
Vet 31.94 g
waarvan verzadigd 20.4 g
Proteïnen 19.98 g
Vezels 7.92 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin