Bisque van garnalen

40 MIN
4 personen
Bisque van garnalen

Bisque van garnalen is een heerlijk feestelijke en delicate soep. Voor een extra mooi en lekker effect, serveer met een toefje zure room.

Ingrediënten

  • 650 g garnalen, gepeld
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
  • 2 wortelen, in plakjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el olijfolie
  • 1 plukje saffraandraadje
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 1 kl dragon
  • snufje cayennepeper
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Houd 200 gram garnalen apart voor de afwerking.
  2. Stoof de ui glazig in een eetlepel olijfolie in een grote pot. Voeg hierbij de garnalen en roerbak enkele minuten. Voeg de bleekselderij en de wortelen toe en laat alles 3 minuten stoven.
  3. Roer de tomatenpuree door de groenten. Doe er de saffraan bij en kruid met dragon en cayennepeper. Blus het geheel met 1 liter water en roer om. Laat 20 minuten afgedekt sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over de borden. Garneer met de opzij gehouden garnalen en de peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 220.7 kcal
Koolhydraten 6.2 g
waarvan suikers 3.95 g
Vet 7.18 g
waarvan verzadigd 1.4 g
Proteïnen 31.67 g
Vezels 3.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin