Toast met paling en waterkerssoep

20 MIN
4 personen
Toast met paling en waterkerssoep

Een feestelijk soepje, deze waterkerssoep met een toastje bij met heerlijk verfijnde paling. Ideaal voor de feestdagen!

Ingrediënten

  • 4 sneetjes volkoren brood
  • 1 el zure room
  • 1 rode ui
  • 1 kl maanzaad
  • waterkers
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 takje groene selder
  • 1 aardappel
  • boter of olie
  • peper en zout
  • 4 palingfilets, gerookt

BEREIDING

  1. Schil de aardappel. Maak de uien, de prei en de selder schoon. Snij de groenten in stukken. Stoof aan in boter of olie. Schenk er de bouillon bij. Laat 10 minuten koken.
  2. Spoel de waterkersblaadjes. Doe ze bij de soep. Laat nog 3 minuten koken. Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.
  3. Snij de korsten van het brood, halveer de sneetjes. Snij de palingfilets in reepjes. Leg ze op het brood en werk de toostje af met een toefje zure room, een ringetje rode ui, maandzaadjes en blaadjes waterkers.
  4. Serveer de soep goed heet, in kleine kopjes, met de palingtoostjes erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 168.43 kcal
Koolhydraten 25.76 g
waarvan suikers 6.39 g
Vet 3.13 g
waarvan verzadigd 1.07 g
Proteïnen 6.51 g
Vezels 6.62 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin