Witloofroomsoep met amandelen

35 MIN
4 personen
Witloofroomsoep met amandelen

Maak een super-de-luxe versie van witloofsoep, afgewerkt met room, wat honing en geroosterde amandelschilfers. Een erg verrassend en feestelijk soepje.

Ingrediënten

  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • 500 g witloof, in fijne reepjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 100 g amandelschilfers
  • 1 l kippenbouillon
  • 250 ml room
  • 15 ml honing
  • 2 el boter
  • handvol bieslook, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de ui in een eetlepel boter. Voeg na een minuutje drievierde van het witloof toe en laat kort meebakken. Blus met de bouillon. Breng aan de kook en doe er de aardappelblokjes bij. Laat 15 minuten sudderen.
  2. Bak het overige witloof in de rest van de boter. Kruid af met peper en zout en lepel er de honing bij. Laat lichtjes karameliseren.
  3. Rooster de amandelschilfers even aan zodat ze goudbruin zijn. Laat ze opdrogen op keukenpapier en zet even opzij.
  4. Pureer de soep met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Schenk er de room bij en roer glad. Kruid bij met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over 4 kommetjes. Verdeel er het gebakken witloof over en werk af met de amandelschilfers en de bieslook. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 498.17 kcal
Koolhydraten 13.54 g
waarvan suikers 7.16 g
Vet 44.57 g
waarvan verzadigd 19.1 g
Proteïnen 10.01 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin