Peterseliewortelsoep met spekjes en peterselie-olie

30 MIN
4 personen
Peterseliewortelsoep met spekjes en peterselie-olie

Peterseliewortel is een nog relatief onbekende groente. Het lijkt wat op een pastinaak maar met een subtiele peterselie smaak. Erg lekker in een originele soep!

Ingrediënten

  • 100 g spekblokjes
  • 250 g peterseliewortel
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g bladpeterselie
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 el boter
  • 50 ml olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de peterseliewortel en snij in grove blokjes. Snij de ui grof.
  2. Verhit de boter in een kookpot en stoof de peterseliewortel en ui aan voor 5 minuten.
  3. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook.Laat 20 minuten doorkoken, mix glad met de staafmixer en kruid met peper en zout naar smaak.
  4. Pel de look en mix deze fijn met de peterselie en de olijfolie.
  5. Bak de spekblokjes krokant in een antikleefpan.
  6. Schep de soep op, doe in elk bord wat spekblokjes en enkele druppels peterselie-olie. (De rest van de peterselie-olie kan je gebruiken voor andere bereidingen, bewaart 2 weken in de koelkast).


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 356.24 kcal
Koolhydraten 14.15 g
waarvan suikers 3.11 g
Vet 26.85 g
waarvan verzadigd 14.04 g
Proteïnen 7.21 g
Vezels 4.52 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin