Pastinaaksoep met appel

50 MIN
4 personen
Pastinaaksoep met appel

Soep met pastinaak is heerlijk om in de herfst en winter op tafel te zetten. Door er appel aan toe te voegen, krijgt de soep een frisse en feestelijke touch.

Ingrediënten

  • 750 g pastinaken, geschild en in stukken
  • 1 stengel witte selder, in boogjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 appels, geschild
  • 1¼ l groentebouillon
  • 2 klontjes boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el kerriepoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Houd wat selderblaadjes apart voor de afwerking.
  2. Snijd de appels in blokjes maar laat een halve appel heel.
  3. Stoof de ui glazig in een klontje boter. Doe er de selder, de pastinaak en de appelblokjes bij en bestrooi met de kerriepoeder. Roer goed om.
  4. Blus de groenten met de bouillon. Voeg het laurierblaadje toe en laat de soep 30 minuten sudderen.
  5. Snijd ondertussen de halve appel in dunne plakjes. Bak ze 2 minuten aan beide zijden aan in de rest van de boter.
  6. Vis het laurierblaadje uit de soep. Pureer de groenten met een staafmixer en breng opnieuw aan de kook. Kruid bij met peper en zout.
  7. Verdeel de soep over de borden en leg er de appelplakjes bij. Werk af met een plukje selderblaadjes en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 325.39 kcal
Koolhydraten 44.77 g
waarvan suikers 9.79 g
Vet 11.33 g
waarvan verzadigd 6.38 g
Proteïnen 5.81 g
Vezels 12.58 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin