Aardpeer-witloofsoep met grijze garnalen

30 MIN
4 personen
Aardpeer-witloofsoep met grijze garnalen

Ontdek dit heerlijk feestelijk soepje met aardpeer, witloof en grijze garnalen. Staat en smaakt goed op elke feesttafel! Kan je ook als hapje in een glaasje serveren.

Ingrediënten

  • 200 g grijze garnalen, gepeld
  • 800 g aardperen
  • 4 stronkjes witloof
  • 2 sjalotten
  • 10 g peterselie
  • 750 ml kippenbouillon
  • 2 el bloem
  • boter
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de aardperen in stukjes. Hou 1 stronkje witloof apart, snij de rest grof. Snij de sjalot fijn.
  2. Smelt een klont boter in een kookpot en voeg de sjalot toe. Stoof 2 minuten en voeg dan de aardpeer en het grofgesneden witloof toe. Stoof 5 minuten en bestrooi met de bloem. Roer goed om en giet er de kippenbouillon bij, breng aan de kook.
  3. Laat 20 min. pruttelen. Snij de peterselie fijn. Mix de soep en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Snij het stronkje witloof in fijne reepjes.
  4. Serveer de soep met de reepjes witloof, peterselie en de grijze garnalen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 304.37 kcal
Koolhydraten 42.68 g
waarvan suikers 0.07 g
Vet 6.76 g
waarvan verzadigd 3.6 g
Proteïnen 18.34 g
Vezels 2.7 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin