Pompoensoep met kabeljauw

55 MIN
4 personen
Pompoensoep met kabeljauw

Pompoensoep geef je een feestelijke twist, door er blokjes kabeljauw aan toe te voegen. Een perfect feestelijk voorgerecht!

Ingrediënten

  • 200 g kabeljauw
  • 600 g pompoen, geschild en in stukken
  • 1 aardappel, in stukken
  • 3 wortelen, in plakjes
  • 1 preiwit, in stukken
  • 1 ui, grof gehakt
  • 2 sinaasappels, geperst
  • 1 l groentebouillon
  • 50 ml room
  • 1 klontje boter
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Stoof de ui glazig in de boter. Doe er de aardappel, het preiwit, de wortelen en de pompoen bij.
  2. Blus de groenten met het sinaasappelsap en de groentebouillon. Doe er het laurierblaadje bij en laat 40 minuten sudderen.
  3. Stoom ondertussen de kabeljauw gaar. Snijd in blokjes en houd warm.
  4. Vis het laurierblaadje uit de pot. Pureer de soep met een staafmixer. Schenk er de room bij en kruid met peper en zout.
  5. Verdeel de soep over de borden en leg er de blokjes kabeljauw bij. Werk af met de italiaanse kruiden en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 287.72 kcal
Koolhydraten 29.72 g
waarvan suikers 16.25 g
Vet 11.3 g
waarvan verzadigd 6.04 g
Proteïnen 14.85 g
Vezels 7.66 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin