Wat een zalige zomer! Onze barbecue haalden we al regelmatig boven! Op 15gram kan je al heel wat leuke tips en gerechten vinden om te barbecueën*, maar het werd dringend ook eens tijd om wat liefde aan dessertjes op de barbecue te geven!

En wat is er nu beter dan fruit om te grillen op de barbecue? Meestal heb je er al een stevige, vlezige maaltijd opzitten, en dan is een stukje fruit best aangenaam! Dit zijn onze 3 favorieten. Geniet van je dessert op de barbecue!

1. Gegrilde perziken met whiskeysaus


Gegrilde perziken met whiskeysaus

Perziken zijn nu volop in seizoen. En deze steenvruchten lenen zich ook perfect om te grillen! We maken er een heerlijk whiskeysausje bij, vervang gerust door Bourbon of rum naar eigen smaak. Werk af met een heerlijk bolletje vanille-ijs dat over de warme perziken smelt, een heerlijk dessert op de barbecue!

2. Gemarineerde ananas met munt


Gemarineerde ananas met munt

Ananas is nog zo'n vrucht die het uitstekend doet op de grill! Onze tip: schil de ananas niet, maar spuit de marinade in met een spuitje. Leg de ananas dan volledig, mét schil, op de barbecue voor ongeveer een uurtje. Werk dan af zoals in het recept. Een echte eye-catcher én een overheerlijk dessert op de barbecue!

3. Barbecuebanaan met ahornsiroop, rum en pistachenootjes


Barbecue banaan met ahornsiroop, rum en pistachenootjes

Banaan met chocolade in een papillot op de barbecue als dessert kent iedereen wel. Lekker, maar je moet zeker ook deze luxueuze versie eens proberen, met ahornsiroop, rum en krokante pistachenootjes. Werk af met een schepje Griekse yoghurt!

*nog meer barbecue-inspiratie? Ontdek dan ook deze artikels in Keukenpraat!