Barbecue banaan met ahornsiroop, rum en pistachenootjes

30 MIN
4 personen
Barbecue banaan met ahornsiroop, rum en pistachenootjes

Een luxueuze versie van banaan op de barbecue, met ahornsiroop, rum en pistachenootjes. Werk af met een bolletje ijs of Griekse yoghurt, genieten!

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 25 g boter
  • 1 el bruine suiker
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 el rum
  • 3 el pistachenoten, gedopt en grof gehakt
  • 1 potje Griekse yoghurt

BEREIDING

  1. Maak een grote papillot met aluminiumfolie. Leg er een stuk bakpapier in. Halveer de ongeschilde bananen en leg ze in de papillot. Meng de boter met de bruine suiker, de rum en de ahornsiroop en verdeel dit over de bananen. Vouw de papillot goed dicht en leg 20 minuten op de rooster van de barbecue.
  2. Serveer de bananen met de pistachenootjes over gestrooid en een schepje Griekse yoghurt erbij.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 238.88 kcal
Koolhydraten 25.49 g
waarvan suikers 24.51 g
Vet 12.13 g
waarvan verzadigd 4.6 g
Proteïnen 4.1 g
Vezels 1.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin