Kip Hawaii met rijst

30 MIN
2 personen
Kip Hawaii met rijst

Waarom voor porselein kiezen als je een ananas als 'bord' kan gebruiken? Je snijdt het zoete vlees eerst uit de vrucht en vult die daarna als een kommetje. Looking pine!

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ananas
  • 125 gr witte rijst
  • 2 kipfilets
  • ½ potje tomatenpuree
  • 1 el currypoeder
  • ½ blokje kippenbouillon
  • 25 gr gefrituurde uitjes
  • olie
  • 2 el maïszetmeel
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Pers de knoflook. Snijd de lente-ui in ringen en houd het wit en het groen apart. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Halveer de ananas in de lengte en hol uit met een mes of lepel. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Breng de rijst aan de kook in 200 ml water per persoon. Laat zo'n 15 min. zachtjes koken tot de rijst beetgaar is en giet af.
  4. Snijd de kip in blokjes. Kruid met zout en zwarte peper. Optioneel: wentel de kip door het maïszetmeel (zie tip).
  5. Verhit een scheutje olie in een (wok)pan en bak de kip in zo'n 5 min. mooi goudbruin op een hoog vuur. Schep uit de pan en houd apart voor later.
  6. Verhit opnieuw een scheutje olie in de (wok)pan en bak het wit van de lente-ui, de knoflook en de paprika zo'n 2 min op een hoog vuur. Voeg daarna de tomatenpuree en het currypoeder toe en verkruimel de bouillon eroverheen. Roer om, overgiet met 100ml water per persoon en laat nog 5 min. pruttelen.
  7. Voeg vervolgens de kip en ananas toe en laat nog 2-4 min. pruttelen.
  8. Serveer de kip in de uitgeholde ananas. Werk af met het groen van de lente-ui en de gefrituurde uitjes. Serveer met de rijst in een kommetje erbij. Smakelijk!
  9. TIP: Het maïszetmeel zorgt ervoor dat de kip lekker mals en sappig blijft, met een krokant korstje. Bovendien krijg je hierdoor een mooi gebonden saus.