Gegrilde perziken met whiskeysaus

25 MIN
4 personen
Gegrilde perziken met whiskeysaus

Deze gegrilde perziken met rijke whiskeysaus zijn de perfecte manier om een lekkere barbecue af te sluiten.

Ingrediënten

  • 6 perziken, gehalveerd en ontpit
  • 4 bollen vanille-ijs
  • 150 ml appelsap
  • 1 handvol pistachenoot, gedopt en grof gehakt
  • 150 g bruine suiker
  • 4 el whiskey
  • 1 el plantaardige olie
  • 50 g boter

BEREIDING

  1. Doe de whiskey in een steelpannetje en laat opwarmen. Flambeer en voeg als de vlam uitgedoofd is de boter, bruine suiker en het appelsap toe. Breng aan de kook en laat indikken. Laat even afkoelen.
  2. Bestrijk de gehalveerde perziken met de olie. Laat ze 2 minuten aan elke kant roosteren op een heet barbecuerooster.
  3. Verdeel de whiskeysiroop over kommetjes en leg in elk kommetje 3 perzikhelften. Schep er een bolletje vanille-ijs bij, overstrooi met de pistachenootjes en serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 498.4 kcal
Koolhydraten 66.65 g
waarvan suikers 65.22 g
Vet 19.63 g
waarvan verzadigd 11.1 g
Proteïnen 3.58 g
Vezels 0 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin