Ananascarpaccio met mangodressing

20 MIN
4 personen
Ananascarpaccio met mangodressing

Ingrediënten

  • 1 ananas, in flinterdunne plakjes
  • 1 mango, geschild en in blokjes
  • 1 banaan, geplet
  • ½ chilipeper, fijngehakt
  • 1½ cm gember, geraspt
  • 200 g suiker
  • 200 ml rum
  • 2 vanillestokjes
  • zwarte peper

BEREIDING

  1. Verwarm 150 gram suiker met de vanillezaadjes van 1 stokje tot het een lichtbruine stroop vormt. Voeg er de chilipeper en wat versgemalen, zwarte peper aan toe. Roer goed om. Doe er tenslotte de banaan, 80 milliliter water en de rum aan toe en roer goed om. Zeef de siroop en laat afkoelen.
  2. Warm 50 milliliter water op. Voeg de rest van de suiker en de vanillezaadjes van 1 stokje toe en laat even inkoken. Doe er dan de mangoblokjes bij en laat tot de helft inkoken. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
  3. Verdeel de ananas over de borden en werk af met de siroop en mangocompote.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 500.72 kcal
Koolhydraten 89.75 g
waarvan suikers 85.7 g
Vet 0.75 g
waarvan verzadigd 0 g
Proteïnen 2.13 g
Vezels 4.24 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin