Bij een barbecue hoort niet enkel vlees en vis voor op de grill, maar ook originele slaatjes, lekkere sausjes en uiteraard ook een 'patatje', niet waar? Vaak is dat een eenvoudige aardappelsalade (met véél mayonaise) of een aardappel in de schil, op de barbecue geroosterd. Niets mis mee natuurlijk. Maar we zouden 15gram niet zijn, als we niet wat meer originele suggesties achter de hand hadden.

1. Patatas bravas


Patatas Bravas

Een Spaanse klassieke tapa, maar ook heerlijk bij een stukje gegrild vlees, dus why not?

2. Aardappelsalade met rucola en olijven


Aardappelsalade met rucola en olijven

Laat de vettige mayonaise eens achterwege, en maak een gezonde frisse aardappelsalade van krieltjes, met rucola, olijven en kappertjes. Lekker bij een stukje gegrilde vis!

3. Zoete aardappelen in de schil


Zoete aardappelen in de schil

Dit is onze variatie op aardappel in de schil, met zoete aardappel. Geweldig met een home made guacamole erbij. Barbecue op z'n Zuid-Amerikaans!

4. Salade van krieltjes


Salade van krieltjes

Krieltjes, die kleine, schattige ronde aardappeltjes lenen zich perfect voor een lekkere salade. Tip: de mayonaise kan je ook vervangen door yoghurt, of half om half.

5. Aardappelsalade met avocado


Aardappelsalade met avocado
De klassieke aardappelsalade met een leuke twist: met avocado, frisse zeste van limoen en koriander. Heerlijk bij ribbetjes bijvoorbeeld.