Vandaag is het de Amerikaanse Independance Day. Een dag dat vele Amerikanen erop uit trekken, picknicken en kijken naar een indrukwekkend vuurwerk. De Amerikaanse keuken staat bij ons misschien niet al te hoog aangeschreven, maar toch zijn er heel wat picknick-toppers die bij ons ondertussen ook goed gekend zijn en gesmaakt worden. Wij zouden niet twijfelen om mee plaats te nemen op een stars & stripes-dekentje met deze heerlijke USA style picknick-gerechten! Deze recepten lenen zich trouwens ook allemaal uitstekend voor een Amerikaans geïnspireerde barbecue.

Waldorfsalade
Waldorfsalade

Waldorf salade werd ooit uitgevonden in het Waldorf hotel in New York, en is een heerlijke combinatie van sla, appel, walnoot, selder en rozijntjes.

Pulled pork
Pittige broodjes met pulled pork

Pulled pork is heerlijk mals varkensvlees met een pittig zoete smaak. Serveer op een broodje met eventueel wat gepekelde komkommer en een pikant sausje!

Gegrilde maïskolven Maïskolven op de grill

Neem een kleine barbecue mee op de picknick en maak deze fantastische gegrilde maïskolven eens klaar! Heerlijk met verschillende soorten botersaus

Gelakte kippenvleugeltjes met chilisaus

Gelakte kippenvleugeltjes met chilisaus

Deze gelakte kippenvleugeltjes met chilisaus zijn fingerlickin' good! Je kan ze op voorhand klaarmaken, of terplekke grillen op een kleine barbecue.

Caesar salad in een bokaal
Caesar salad in een bokaal

Deze caesar salad in een bokaal doet het uitstekend als lunch of om mee te nemen of op een picknick. Meng de salade vlak voor het opeten goed door elkaar, easy!

Bananenbrood

Bananenbrood

Een gezonde suikerarme versie van de Amerikaanse klassieker banana bread. Gebruik zo rijp mogelijke bananen, dan heb je een natuurlijk zoete smaak.

Brownies Brownies

Een echte klassieker die we niet meer hoeven voor te stellen. Serveer ze met wat (geroosterde) marshmellows, blauwe bessen en aardbeien voor een echt 4th of July-effect!

New York Cheesecake

New York cheesecake

Nog zo'n echte Amerikaanse topper: Cheese cake, die is uitgevonden in New York. Handig om op voorhand te maken.

Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies

Handig om een hele lading van te maken en mee te nemen in een mooie blikken koekendoos. Vergeet geen frisse melk voor erbij!