Ken je Berloumi al? Het is de Belgische versie van de bekende Cypriotische grillkaas halloumi. De stevige kaas die je kan grillen (op de barbecue), bakken of frituren. Zonder dat hij smelt. Een kaas met een heerlijk hartig rijk aroma en een stevige beet. Door de overvloed aan eiwitten een uitstekende vleesvervanger die kan schitteren in vegetarische gerechten.
Berloumi wordt volledig geproduceerd volgens dezelfde werkwijze als halloumi. Maar omdat de naam halloumi geografisch beschermd is, was David De Coster, oprichter van de Zuivelarij, genoodzaakt een creatieve naam te bedenken. En vermits de kaas in Berlare vervaardigd wordt, ontstond de samentrekking Berloumi. De Zuivelarij werkt samen met lokale boeren. Per seizoen worden er kazen met een aparte marinade gemaakt. Dit jong groeiend bedrijf startte als een eenmanszaakje, maar intussen zijn de producten al te verkrijgen in de grote supermarkten.
Wist je dat Foodbag.be altijd samenwerkt met Berloumi? Ook de zoete aardappelen in het gerecht dat deze week in de Foodbag zit, komen uit de Belgische grond. Wil je dat ook proeven? Bestellen kan je hier. Ben je op zoek naar nog meer zomerse recepten die heerlijk smaken met Berloumi? Neem dan hier een kijkje:
Grillkaas en groenten op de barbecue
Een veggie barbecue? Het kan én het is overheerlijk! Probeer maar eens met deze gegrilde groentjes met grillkaas. Daarbij komt orzo pasta en een fris yoghurt-muntsausje. Lekker zomers genieten! Bekijk recept
Grillkaas met geroosterde groenten en yoghurtdressing
Een heerlijk Midden-Oosters geïnspireerd en vegetarisch gerecht: een regenboog aan verschillende geroosterde groenten met ras el hanout, met grillkaas die er mooi over gesmolten is. Daarbij komt rucola en een frisse yoghurtdressing. Lekker koolhydraatarm genieten! Bekijk recept
Ovenschotel met geroosterde groenten en grillkaas
Een heerlijk Midden-Oosters vegetarisch gerecht met courgette, rode ui, kerstomaat en heerlijke grillkaas. Daarbij komt een knoflook-munt yoghurtsaus en pitabroodjes om te dippen in de sappen die vrijkomen tijdens het roosteren. Heerlijk! Bekijk recept
Fregola sarda salade met grillkaas, honing en pistachenoten
Een tripje richting het Midden-Oosten, met deze heerlijke salade van fregola sarda met grillkaas, honing en pistachenootjes! Een vegetarisch toppertje waarmee je zal scoren! Bekijk recept
Midden-Oosterse maaltijdsalade met grillkaas en za'atar pitakrokantjes
Geroosterde bloemkool, spinazie, amandelen, grillkaas, een zalige tahin-dressing én za'atar pitakrokantjes, deze Midden-Oosterse maaltijdsalade heeft het allemaal! Veggie en bomvol smaak. Smakelijk! Bekijk recept
Frietjes van grillkaas met tabouleh van bloemkool
Wat een ontdekking toch, dat je perfect rijst of couscous kan maken van bloemkool. Een heerlijk gezond alternatief! Vandaag maken we eens tabouleh van bloemkool en serveren er originele frietjes van grillkaas bij. Geniet ervan! Bekijk recept
Groentestoofpotje met halloumi en pitabroodjes
De herfst is het perfecte seizoen voor stoofpotjes. Dit groentestoofpotje maken we met halloumi en serveren we met pitabroodjes. Halloumi kan je prima bakken zonder dat de kaas smelt en terwijl je toch zo'n krokant korstje krijgt. Geniet van deze Midden-Oosterse schotel. Bekijk recept
Frisse tabouleh van parelcouscous met halloumi
Op zoek naar een zomerse, smaakvolle vegetarische lunch? Deze kruidige frisse tabouleh met granaatappel en grillkaas is precies wat je zoekt. Een heerlijke Midden Oosterse klassieker met een fruitige twist. Bekijk recept