Verse pasta met Berloumi, aubergine en courgette

25 MIN
2 personen
Verse pasta met Berloumi, aubergine en courgette

Voel je het al? Het is bíjna zomer! Met dit bordje vol zomergroenten brengen het zonnige seizoen nóg dichterbij. Ongeacht het weer buiten: pasta kan áltijd. Met de gegrilde Berloumi geven we je al een vleugje BBQ-gevoel mee. Geniet!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 citroen
  • 250 gr verse spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl bruschetta verde-kruiden
  • 200 gr Berloumi
  • olijfolie
  • snuifje chilivlokken
  • zwarte peper en zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Breng een ruime pot gezouten water aan de kook voor de pasta. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes van 0,5 cm (zie tip).
  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en bak de courgette en aubergine zo’n 5-7 min. op middelhoog vuur.
  3. Spoel de citroen en boen goed schoon. Rasp de schil en pers de citroen.
  4. Kook intussen de pasta in zo'n 2 min. al dente. Giet af, maar bewaar 1 el kookvocht per persoon.
  5. Dressing: pers de knoflook. Meng met het citroensap en 1 el olijfolie per persoon. Kruid met de bruschetta verde, zout en zwarte peper. Leng aan met het kookvocht.
  6. Snijd de Berloumi in plakken van 0,5 cm. Gril ongeveer 1-2 min. per kant, tot de kaas mooi aangekleurd is.
  7. Giet de dressing over de pan met groenten en voeg daarna de pasta eraan toe. Breng op smaak met de chilivlokken.
  8. Serveer de pasta met de Berloumi en werk af met de citroenzeste. Smakelijk!
  9. TIP: We snijden de groenten heel fijn zodat ze snel klaar zijn. Heb je meer tijd? Snijd de groenten gerust wat groter en/of rooster even in de oven.