Grillkaas met geroosterde groenten en yoghurtdressing

25 MIN
2 personen
Grillkaas met geroosterde groenten en yoghurtdressing

Een heerlijk Midden-Oosters geïnspireerd en vegetarisch gerecht: een regenboog aan verschillende geroosterde groenten met ras el hanout, met grillkaas die er mooi over gesmolten is. Daarbij komt rucola en een frisse yoghurtdressing. Lekker koolhydraatarm genieten!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 2 gele paprika's
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl ras el hanout
  • 200 g grillkaas
  • 10 g bladpeterselie
  • ½ citroen
  • ½ potje magere Griekse yoghurt
  • 50 g rucola
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in plakjes. Snij de gele paprika in brede repen. Snij de rode ui in dikke halve ringen. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Leg er de ongepelde knoflook bij. Besprenkel met de olijfolie, strooi er de ras el hanout over, kruid met peper en zout en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Snij de grillkaas in plakjes.
  3. Hak de bladpeterselie fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen. Doe de aangegeven hoeveelheid Griekse yoghurt in een kommetje. Voeg de citroenzeste en peterselie toe en meng.
  4. Schep de groenten om. Haal het knoflookteentje van de bakplaat. Leg de plakjes grillkaas op de groenten. Zet nog 10 minuten in de oven.
  5. Duw het zachtgeworden vruchtvlees uit het velletje van de knoflook. Plet met een vork en meng door de yoghurtsaus. Proef en breng op smaak met peper, zout en enkele druppels citroensap.
  6. Schep de geroosterde groenten en de grillkaas op borden. Leg er de rucola bij. Schep er de yoghurtdressing bij en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 646.87 kcal
Koolhydraten 30.69 g
waarvan suikers 23.85 g
Vet 41.93 g
waarvan verzadigd 18.94 g
Proteïnen 31.38 g
Vezels 9.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin