Groentestoofpotje met halloumi en pitabroodjes

25 MIN
4 personen
Groentestoofpotje met halloumi en pitabroodjes

De herfst is het perfecte seizoen voor stoofpotjes. Dit groentestoofpotje maken we met halloumi en serveren we met pitabroodjes. Halloumi kan je prima bakken zonder dat de kaas smelt en terwijl je toch zo'n krokant korstje krijgt. Geniet van deze Midden-Oosterse schotel.

Ingrediënten

  • 4 grote pitabroodjes
  • 2 courgettes
  • 400 ml tomatenpassata
  • 1 ui
  • 1 bosje basilicum
  • 450 g grillkaas
  • 1 el olijfolie
  • ½ el kurkuma
  • 1 el komijn
  • 1 kl paprikapoeder
  • ½ kl cayennepeper
  • zout

BEREIDING

  1. Snij de courgettes en ui in blokjes.
  2. Verhit de olijfolie in een pan (die ook in de oven kan) en voeg de ui toe. Stoof 3 min. en voeg dan de courgette toe. Kruid met zout, kurkuma, komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Voeg de passata toe. Laat 15 min. pruttelen op het vuur.
  3. Snij de halloumi in plakjes. Verwarm de grill van de oven voor. Leg de plakjes halloumi bij de groenten en zet de pan 5-6 min. onder de grill.
  4. Warm de pitabroodjes op in een antikleefpan zonder vetstof. Pluk de blaadjes basilicum.
  5. Serveer het groentestoofpotje met de basilicumblaadjes erover gestrooid en de pitabroodjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 711.09 kcal
Koolhydraten 55.98 g
waarvan suikers 13.7 g
Vet 35.58 g
waarvan verzadigd 19.66 g
Proteïnen 36.9 g
Vezels 8.38 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin