Fregola sarda salade met grillkaas, honing en pistachenoten

20 MIN
2 personen
Fregola sarda salade met grillkaas, honing en pistachenoten

Een tripje richting het Midden-Oosten, met deze heerlijke salade van fregola sarda met grillkaas, honing en pistachenootjes! Een vegetarisch toppertje waarmee je zal scoren!

Ingrediënten

  • 130 g fregola sarda
  • 125 g kerstomaten
  • 1 komkommer
  • 1 sjalot
  • 30 g pistachenoten
  • 10 g munt
  • ½ citroen
  • 1 kl komijn
  • 200 g grillkaas
  • 1 stick honing
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook. Voeg de fregola sarda toe en laat 8 minuten koken. Giet af en spoel met heet water.
  2. Halveer de kerstomaten en snij de komkommer in blokjes. Snij de sjalot fijn. Hak de pistachenoten fijn.
  3. Pluk de helft van de blaadjes munt en hak fijn. Was en rasp de schil van de aangegeven hoeveelheid citroen en pers het sap. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap- en zeste, de fijngehakte munt en de komijn. Kruid bij met peper en zout. Dit is de dressing.
  4. Meng de fregola sarda met de sjalot, tomaat, komkommer, peper en zout en de dressing.
  5. Dep de grillkaas droog met keukenpapier en snij in plakjes. Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Bak de grillkaas goudgeel 2-3 minuten aan beide kanten. Wanneer de grillkaas gebakken is, besprenkel met de honing.
  6. Serveer de fregola sarda salade met de grillkaas en werk af met de fijngehakte pistachenootjes en blaadjes munt.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 877.19 kcal
Koolhydraten 68.05 g
waarvan suikers 15.12 g
Vet 49.98 g
waarvan verzadigd 19.31 g
Proteïnen 35.5 g
Vezels 7.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin