Grillkaas en groenten op de barbecue

30 MIN
2 personen
Grillkaas en groenten op de barbecue

Een veggie barbecue? Het kan én het is overheerlijk! Probeer maar eens met deze gegrilde groentjes met grillkaas. Daarbij komt orzo pasta en een fris yoghurt-muntsausje. Lekker zomers genieten!

Ingrediënten

  • 10 g munt
  • 1 potje magere Griekse yoghurt
  • 130 g orzo
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl za'atar
  • 200 g grillkaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Warm je barbecue op (kolen of gas) als je die gebruikt.
  2. Hak de munt fijn. Doe de yoghurt in een kommetje en meng er de fijngehakte munt, extra vierge olijfolie, peper en zout door. Zet opzij.
  3. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet de pasta af.
  4. Snij de aubergine en courgette in plakken. Snij de paprika in partjes. Pers de knoflook en meng met de olijfolie, za'atar, peper en zout. Bestrijk de groenten met een dun laagje van de olie. Snij de grillkaas in plakjes.
  5. Rooster de groenten en de grillkaas op de barbecue of in een grillpan.
  6. Serveer de geroosterde groenten, grillkaas en orzo met het yoghurtsausje.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 969.25 kcal
Koolhydraten 75.88 g
waarvan suikers 26.57 g
Vet 52.81 g
waarvan verzadigd 21.13 g
Proteïnen 41.13 g
Vezels 10.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin