Frisse tabouleh van parelcouscous met halloumi

20 MIN
4 personen
Frisse tabouleh van parelcouscous met halloumi

Op zoek naar een zomerse, smaakvolle vegetarische lunch? Deze kruidige frisse tabouleh met granaatappel en grillkaas is precies wat je zoekt. Een heerlijke Midden Oosterse klassieker met een fruitige twist.

Ingrediënten

  • 250 g parelcouscous
  • 1 granaatappel
  • 2 tomaten
  • 1 sjalot
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 citroen
  • 225 g grillkaas
  • 1 kl komijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de parelcouscous 7-9 min. Giet af en spoel met koud water.
  2. Snij de sjalot fijn. Snij de bladpeterselie fijn. Snij de tomaat in blokjes. Haal de pitjes uit de granaatappel. Pers het sap van de citroen.
  3. Snij de halloumi in plakjes. Bestrijk met olijfolie.
  4. Verhit een grillpan en bak de halloumi rondom aan.
  5. Voeg de fijngesneden bladpeterselie, de sjalot en de tomatenblokjes bij de parelcouscous. Meng goed door elkaar en kruid met peper en zout. Meng komijn en citroensap met de extra vierge olijfolie en meng ook door de tabouleh.
  6. Serveer de tabouleh met de gegrilde halloumi en granaatappelpitjes erbovenop.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 570.71 kcal
Koolhydraten 57.84 g
waarvan suikers 6.86 g
Vet 26.62 g
waarvan verzadigd 10.71 g
Proteïnen 21.98 g
Vezels 5.33 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin