Fajita's met Berloumi, paprika en sla

30 MIN
2 personen
Fajita's met Berloumi, paprika en sla

Met dit gerechtje op het menu is het altijd een beetje feest. Al is het maar omdat fajita bijzonder leuk is om uit te spreken. We vullen de Mexicaanse tortilla met Berloumi en paprika, en werken die af met een pittig sausje. Fajita caliente!

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 2 kl shoarmakruiden
  • ½ limoen
  • ½ rode ui
  • 2 el mayonaise
  • ½ kl harissa
  • 200 gr Berloumi
  • 4 wraps
  • 1 ijsbergsla
  • olie
  • zwarte peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de paprika in fijne repen. Verhit een flinke scheut olie in een ruime pan en bak de paprika zo’n 4-5 min. op middelhoog vuur. Kruid met de shoarmakruiden, zout en zwarte peper.
  2. Pers de limoen. Snijd de rode ui in fijne ringen.
  3. Pikante saus (zie tip): schep de mayonaise in een kommetje. Schep 1/2 kl harissa en 1 kl olie erbij. Voeg er een beetje limoensap aan toe. Breng op smaak met zout en zwarte peper en meng goed.
  4. Snijd de Berloumi in plakken van 0,5 cm. Gril de Berloumi ongeveer 1 min. per kant, tot hij mooi aangekleurd is. Haal uit de pan.
  5. Haal de Berloumi uit de pan en maak schoon met een stukje keukenpapier. Warm de wraps kort even op in de pan.
  6. Snijd de ijsbergsla in fijne repen.
  7. Beleg de wraps met de ijsbergsla, rode ui, Berloumi en gebakken paprika. Werk af met het pikante sausje en rol op. Werk af met enkele druppels limoensap. Smakelijk!
  8. TIP: Voeg de harissa voorzichtig toe, proef regelmatig!